El guardó és un homenatge al poeta Salvador Iborra, que va morir assassinat a Barcelona el 2011

 

Redacció. Barcelona

Joanaina Font ha resultat la guanyadora del primer premi de poesia on line Salvador Iborra. El veredicte s’ha donat a conèixer coincidint amb el dia del natalici del poeta de València assassinat a Barcelona el passat 29 de setembre, tot i que els guardons s’entregaran el proper dia 14 de juliol a l’Ateneu Layret de Barcelona (Villaroel, 49), a les 19.00 hores, en un acte que serà un nou homenatge al poeta. El local ha estat escollit perquè és on Salvador Iborra presentà en públic el seu darrer llibre, Els cossos oblidats (Onada, 2009), amb què havia guanyat el premi Vila de Sagunt.

El premi va ser organitzat per alguns dels amics de Salvador Iborra com una manera de mantenir viva la seva memòria i evitar haver de commemorar la seva mort, publicant el veredicte precisament el dia del seu natalici. L’èxit de la convocatòria ha estat notable, ja que s’han presentat una seixantena de poemes d’autors d’arreu dels països catalans.

Joanaina Font va presentar l’obra Cau Febrer que ha merescut la valoració del jurat. Com a premi ha estat convidada a recitar a Lisboa en el decurs dels actes de l’11 de setembre que organitza Catalunyapresenta, la 124 comunitat catalana a l’exterior. El poema guanyador i algun altre de l’autora seran traduïts al portuguès i ella els podrà llegir en el marc de la diada catalana. Així s’aconsegueix un dels objectius del guardó: la visibilitat a l’exterior de la poesia catalana.

El segon premi ha estat per a Agape, poema presentat per Xavier Semillas, que ha obtingut una ampolla de whisky per aquest treball. Els organitzadors del premi asseguraren que els guardons són simbòlics i ajunten algunes de les passions d’Iborra: el viatge i la descoberta de nous espais “que malauradament va poder fer poques vegades” i el gust pels plaers de la vida.

Així mateix, vuit poemes més han estat publicats al bloc http://premisalvadoriborra.blogspot.com, com a finalistes del guardó. Es tracta de La solitud de les totxanes, d’Albert Calls;  Tots els ocells del món, de Raquel Casas; Temps d’Ara, de Carles Cervelló; Ardits, de Sandra Domínguez; Berlín, d’Elena Ferrer; Arquetip, de Montserrat Gallart; Els peixos de la memòria d’Oscar Palazon; i Voldria retornar-vos els plaers, d’Hilari Santos. El jurat del premi estava format per Anna Cortils, Cèlia Nadal, Sergi Sancho, Antoni Trobat i Orland Verdú. Sebastià Bennasar ha fet de secretari sense veu ni vot.

Anuncios