Quantes vegades ens han explicat històries sobre els estels? I recordeu com ens agradava que ens les expliquessin sota un cel estelat, imaginant com va ser l’inici de l’univers? Doncs amb aquest esperit, Isabel Soria i David Guirao ens proposen una breu ficció per als lectors més joves a Moscogonia dels estels, que publica en català i castellà l’editorial Comanegra.

Es tracta d’un àlbum il·lustrat en format 3D on una mosca aventurera anomenada Borinot topa amb l’Óssa Major, qui li explica com van arribar al cel. Allà dalt, ens trobem amb uns quants animals, que representen els signes zodiacals: un cranc, un lleó, uns peixos, un escorpí, un toro… Tots ells tenien un passat a la Terra, fa milers d’anys, però un dia es van escapar al cel, on han preferit romandre en llibertat. Si ens fixem en el títol, els autors juguen amb les paraules “cosmogonia” (històries sobre l’origen de l’univers) i “moscogonia”, que vindrien a ser el mateix, però la segona és la versió de la curiosa mosca Borinot.

És un conte de text senzill, il·lustrat amb colors més aviat foscos que fan que la història sigui més acollidora i càlida. El llibre ve acompanyat d’unes ulleres per llegir-lo en 3D, tot i que es pot gaudir igualment sense utilitzar-les (cap problema, doncs, si amb el temps, s’acaben perdent). Un llibre ideal perquè els nens el llegeixin sota un cel ple d’estrelles abans d’anar a dormir o, també, perquè els pares i les mares comparteixin amb els seus fills aquells moments inoblidables d’infància on descobríem el món màgic que ens mostrava el cel quan marxava el sol i sortia la lluna.

 

Manel Haro

 

_______

Moscogonia dels estels / Text d’Isabel Soria i il·lustracions de David Guirao / Editorial Comanegra / 1ª edició, novembre de 2011 / A partir de 5 anys / 32 pàgines / ISBN 9788415097297

Moscogonia de las estrellas / Text d’Isabel Soria i il·lustracions de David Guirao / Editorial Comanegra / 1ª edició, novembre de 2011 / A partir de 5 anys / 32 pàgines / ISBN 9788415097280

Anuncios