L’editorial Cossetània continua la seva tasca de publicar guies de viatge en català amb dues noves ciutats: Praga i Amsterdam. Editades en format de butxaca i al reduït preu de 10,95 euros, les guies ofereixen allò més essencial de cadascuna de les ciutats proposades (també existeixen les de Londres, París, Roma, Nova York, Escòcia i Florència i La Toscana).  

Cadascun dels títols conté sis apartats fonamentals: l’essència (un cop d’ull al caràcter de cada ciutat i dels seus habitants així com una bona repassada als aspectes més importants que els turistes no es poden perdre); la planificació (tot el que ens cal saber per organitzar bé el viatge, com quina és la xarxa de transports públics, on estan les oficines de turismes i altres dades pràctiques); què em de veure (les deu millors visites que no ens hem de perdre); què fem (tot un seguit d’activitats per a tot tipus de viatger); explorem (una guia detallada de cada àrea de la ciutat perquè no ens quedi cap forat en la nostra planificació); i excursions (sortides properes per descobrir el seu entorn).

Teòricament, aquestes guies reuneixen allò que és essencial (així es diu la col·lecció: “Essencial”) tot i que jo m’atreviria a dir que aquest és un adjectiu que se li queda curt. Estem davant de guies molt completes, ideals per fer estades curtes o mitjanes. Si voleu saber on prendre un bon cafè, on dormir, on sopar, què veure, on comprar, què descobrir… sense deixar-vos molt diners en una guia, les Essencial de Cossetània són una opció excel·lent. Paraula de viatger!

 

Oriol Girona

_______

Amsterdam Essencial / Cossetània Edicions / 1ª edició, març de 2012 / 192 pàgines / ISBN 9788415403555

Praga Essencial / Cossetània Edicions / 1ª edició, març de 2012 / 192 pàgines / ISBN 9788415403548

Anuncios