La Nuvolina és un petit núvol de boira que viatja per tot el món.  Els núvols que són petits com ella sovint es queden enrere perquè no poden volar a molta velocitat, però a ella això no li preocupa perquè també és molt tafanera i així aprofita per baixar a prop de la terra i fer un cop d’ull. 

Ella és un núvol molt tendre i per la nit li agrada pujar-se sobre la Lluna, que la bressola suaument i vigila que cap estrella gelosa la punxi mentre dorm. Un dia, mentre està fent una passejada amb les seves companyes, la Nuvolina escolta les rialles d’un grup de nens que juguen al costat d’un campanar. Com que ella també és petita i vol divertir-se, decideix apropar-se més del compte, ja que, quan se n’adona, s’ha quedat sola amb els infants. Ells estan molt contents de tenir una nova amiga tan suau, i li diuen que sembla una bola de cotó, nata batuda o el cotó de sucre que mengen a la fira del poble. La Nuvolina es queda a viure amb ells i junts inventen molts jocs per passar-s’ho d’allò més bé, al mateix temps que ajuda als pares dels nens que treballen al camp, oferint-los una mica d’ombra perquè no passin molta calor. Tot i així, un dia comença a trobar a faltar a la seva familia i proposa als habitants del poble que l’ajudin a pujar de nou cap a la seva casa, és a dir, al cel.

Qui no s’ha quedat absort, alguna vegada, mirant el cel? Aquesta és la pregunta que li va venir al cap a l’escriptor Riccardo Geminiani, després de passar una estona contemplant el cel, un paisatge que impressiona tant a grans com a petits. Amb l’ajuda de la  il·lustradora Nicoletta Ceccoli han creat un conte que ens parla de la natura, l’amistat i de la importància dels llaços familiars. Les imatges de l’artista italiana, plenes de poesia, màgia i vitalitat, ens transporten a un món ple de diversió però en el que també és important el compromís. Ideal per a que els més petits comencin a apreciar l’autèntica bellesa del cel la propera vegada que el contemplin.

Patricia Tena

_________

La Nuvolina / Riccardo Geminiani / Il·lustradora: Nicoletta Ceccoli / Trad. de Dolors Senserrich / Editorial Timun Mas  / 1ª edició, abril 2002 / 23 pàgines / ISBN:9788448019822

Anuncios