Text: Harriet Castor / Il·lustracions: Holly Clifton-Brown

No deu ser fàcil ser ballarina: ara aixeca la cama, ara posa’t de puntetes, ara fes un gir, ara salta, ara expressa això, ara allò altre… Ep, i sense equivocar-se, ni caure, ni res semblant. Però com que hi ha tantes noies que desitgen ser ballarines o que, almenys, s’ho passen bé intentant-ho, algunes editorials s’han posat les piles i ens ofereixen un parell de llibres per a què els més petits facin piruetes a casa, es familiaritzin amb una de les arts més desconegudes o bé es conformin gaudint d’un conte protagonitzat per una nena que vol ser ballarina.

L’editorial Beascoa publica Vols ser ballarina? (Quiero ser bailarina en castellà), un llibre en gran format ple de color i de sorpreses a l’interior que els lectors han de descobrir destapant làmines. En ell, es pot veure com és una primera classe de dansa, com es fa un escalfament correcte, quins són els passos bàsics (aquesta pàgina és especialment atractiva, ja que té una roda que va mostrant les diferents posicions que ha d’adoptar una ballarina), alguns personatges que es poden interpretar, els vestuaris, com es prepara un espectacle o, fins i tot, ens dóna a conèixer un parell d’obres fonamentals, com El llac dels cignes o Trencanous. Aquest llibre no només serveix com un llibre interactiu que incita als lectors a jugar i a provar passes de ball, sinó també conté, d’una forma brillant, gràcies al text i a les il·lustracions, la passió per l’expressió artística.

Text: Liane Schneider / Il·lustracions: Eva Wenzel-Büger

 

Per altra banda, les editorials Estrella Polar i Salamandra publiquen Berta aprèn a ballar (Berta aprende a bailar en castellà), un llibre més petit i molt més senzill, però que, en línies generals, té continguts similars (com és una primera classe, quins són els passos bàsics, com es prepara una ballarina per un espectacle, quin vestuari pot portar…). Aquest llibre forma part de la col·lecció El món de la Berta, que conté una sèrie d’aventures com La Berta té un gatet o La Berta a la granja, fet que pot ajudar a què els lectors s’interessin per les inquietuds d’aquesta noieta i, de pas, coneguin quines són les seves pròpies aficions. Una obra potser més adient per a infants més petits que Vols ser ballarina? i també una bona manera de descobrir el món de la dansa.

Manel Haro

Anuncios