Esteu farts de veure sempre els mateixos llibres als mateixos prestatges? Fa temps que busqueu un llibre en concret però no el trobeu als grans magatzems als que aneu? Avui us portem una possible solució: regalar aquesta meravellosa guia que inclou gairebé totes les llibreries de Barcelona. A partir d’ara, el que no trobi el que busca, és perquè no vol.

Mercè Bausili i Emilia Gasch -treballadors de la Universitat Autònoma de Barcelona- han decidit seguir l’exemple de les grans ciutats europees i confeccionar una pràctica guia de les llibreries que ofereix la nostra ciutat. Tot un acert, ja que sovint els habitants de les grans urbes anem a dos o tres establiments que freqüentem i desconeixem l’ampli ventall de possibilitats que tenim al davant.

Els autors declaren en una nota introductòria que a l’hora d’el·laborar el catàleg han tingut en compte “tots els establiments que tenen vocació de llibreria, prescindint de les seves dimensions o localització”, per aquest motiu no ens hem de sorprendre al llegir que apareixen grans magatzems com Fnac o la Casa del Llibre, tendes com Alcampo i Carrefour -“els hipermercats venen el 14% de llibres”- o fins i tot quioscos i papereries amb un fons literari interessant.

Ens trobem doncs davant un manual de petit format molt pràctic. Les llibreries es poden consultar per barris /districtes, per especialitats o per noms, aquesta varietat permet adequar la nostra recerca segons la nostra conveniència.

Cada llibreria inclou una petita fitxa amb informació pràctica: nom, adreça, parada de Metro més propera, telèfon, fax, pàgina web i e-mail. Després, els autors en fan una breu valoració personal: tracte del llibreter amb els clients, possibilitat de fer encàrrecs, si la tenda està endreçada i és fácil trobar el material o fins i tot si el llibreter és d’aquells que et mata amb la mirada -o amb la paraula- si no deixes el llibre al seu lloc corresponent…

En aquesta guia s’inclouen llibreries generals, de segona mà i especialitzades en diferents temàtiques: cinema, aeronáutica, art, còmic, cristianisme, esoterisme, creixement personal, ecología, fotografía, gay-lèsbica, escacs, motor, pornografía, viatges… a més d’establiments dedicats a una filologia concreta: gallega, àrab, japonesa, francesa, anglesa… Un exce·lent llibre per autoregalar-nos i per a regalar. Gràcies a només 200 pàgines tindrem tota l’oferta llibretera al nostre abast.

Patricia Tena

 

Llibreries de Barcelona / Mercè Bausili i Emili Gasch / Editorial Mina / 1ª edició, 2008 / 216 pàgines / ISBN 9788466410113

 

Anuncios